Bedrijf groeien

Wat je nodig hebt om te groeien als bedrijf

Je hebt intentie om een bedrijf te kopen, juist omdat jij de potentie in het bedrijf ziet. Jij laat het bedrijf groeien en samen met het personeel ga jij voor goud. Dat zijn pas ambities! Bereid je je wel goed voor, zodat je niet belemmerd wordt in dat groeiproces? Dit is wat je nodig hebt!

1. Wat versta je onder ‘groeien’?

‘Groeien’ is een breed begrip. Je kan dus niet zeggen dat je als bedrijf simpelweg wil ‘groeien’. Wat versta je daaronder? Wil je je omzet verdubbelen? Meer klanten bedienen? Je dienstenpakket uitbreiden? Ga terug naar de tekentafel en bedenk wat voor jou belangrijk is en welke doelen jij wil behalen in een bepaalde periode. Een business coach kan je daar overigens ook goed bij helpen!

2. Gemotiveerd personeel

Heb je een bedrijf overgekocht en heb je daarbij het personeel overgenomen? Houdt ze gemotiveerd. Klinkt makkelijker dan het is, om eerlijk te zijn. Gemotiveerde personeelsleden leveren in de meeste gevallen betere resultaten en dat is wat je wilt zien. Lijkt de relatie tussen jou en je werknemer(s) niet (meer) te werken? Wees dan kritisch en kijk verder. Met een team waar jij je als ondernemer prettig bij voelt, is de perfecte basis voor groei als bedrijf.

3. Een boekhouder

We blijven het zeggen: Een boekhouder. is. een. must. Het klinkt eenvoudig, maar toch lijkt het voor sommige ondernemers nog niet door te dringen. Het is zonde om jouw kostbare tijd te besteden aan de boekhouding terwijl je eigenlijk de onderneming hoort te runnen. Het aannemen van een boekhouder is een investering, maar die betaalt zich zeker terug. Niet alleen in tijd en geld, maar ook op emotioneel vlak gezien. We herinneren ons allemaal wel de avonden boekhouding vlak voor de ‘deadline’ van de belastingaangifte. En die zagen er niet rooskleurig uit.

4. Zakelijke hypotheek aanvragen

Kijk ook naar de capaciteiten. Is het huidige pand nog wel bestand tegen de groei die je verwacht te behalen? Kijk ruim op tijd naar aspecten als je kantoorruimte, laptops, systemen, machines.. Een nieuw personeelslid aannemen gaat net wat sneller dan het kopen van een nieuw pand. Een zakelijke hypotheek aanvragen duurt gelukkig niet lang, maar zorg dat je voorbereid bent. En dus op tijd begint. Gelukkig is de rente voor een zakelijke hypotheek niet zo hoog.

5. Praat met je netwerk

Twee kunnen meer dan één. Praat daarom met mensen uit je netwerk. Iedereen wil groeien en iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. En daar horen valkuilen bij. Ga het gesprek aan en durf vragen te stellen over hoe mede-ondernemers hun groei gerealiseerd hebben en waar zij tegenaan liepen. Die inzichten kunnen jou zeker weten helpen!

Heb je nog andere tips om mede-ondernemers te helpen groeien? Laat het ons weten! 

Berichten gemaakt 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven