overname

De overname van Ridderprint door Verloop Groep

Een voorbeeld uit de praktijk is dé manier om te zien hoe andere organisaties een bedrijfsovername hebben doorgevoerd. De overname van Ridderprint door de Verloop Groep in januari 2019 is daar een goed voorbeeld van.

Een goede match

Ridderprint is al 25 jaar gespecialiseerd in het vormgeven, produceren en drukken. Jaarlijks promoveren er gemiddeld 5.000 promovendi en een groot deel daarvan laat een proefschrift drukken bij Ridderprint. Ridderprint staat voor goede service en kwaliteit, zonder daarvoor te diep in de buidel te hoeven tasten. Dat maakt het bedrijf uniek. De kernwaarden sluiten goed aan op de kernwaarden van Goud PrintCenter, onderdeel van de Verloop Groep. Een goede match, zoals in dit geval overeenkomende kernwaarden, is een goede basis voor een bedrijfsovername.

Werknemers behouden bij bedrijfsovername?

Bij een bedrijfsovername staat men voor twee keuzes: (1) het personeel behouden en integreren in het ‘nieuwe’ team of (2) het personeel ontslaan. Het personeel van Ridderprint verhuist mee naar de vestiging van Goud PrintCenter in Alblasserdam. Daar worden alle personeelsleden geïntegreerd in het huidige team. Investeer in je werknemers. Dit komt niet alleen ten gunste van het plezier op de werkvloer, ook liggen de resultaten vaak hoger bij een gemotiveerd team.

Een aanvulling op huidige diensten

De reden voor de bedrijfsovername van de Verloop Groep? Ridderprint is gespecialiseerd in de productie van proefschriften. Arjen Verloop, directeur van de Verloop Groep, noemt dit een mooie aanvulling op het bestaande dienstenpakket van zijn organisatie. Goud PrintCenter staat bekend om het produceren van onder andere folders, flyers, visitekaartjes en enveloppen. Door het drukken van proefschriften kan Goud PrintCenter een, voor haar, nieuwe markt betreden.

Afscheid nemen van de organisatie

Herman Kanters, oprichter van Ridderprint, neemt na 45 jaar leiderschap afscheid van Ridderprint en geeft het stokje door aan de Verloop Groep. “Met veel plezier en passie heb ik jarenlang samen met mijn vrouw mijn werk mogen doen in deze dynamische markt”, aldus Herman Kanters. Robert Kanters, zoon van de oprichter, blijft het gezicht van Ridderprint.

Berichten gemaakt 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven